ABOUT
XIRINGUITO Escribà
1992 年 スペイン・バルセロナにオープンした「XIRINGUITO Escribà( チリンギート エスクリバ)」は、25 年以上地元の人に愛され続けている、バルセロナで一番美味しいパエリアを提供するシーフードレストランです。
「チリンギート エスクリバ」のパエリアには、本国の味を再現するために水分量が少なく、堅さが特徴の国産“バレンシア米” を使用。直火で焼き上げた後オーブンで炊く一般的なパエリアではなく、17 分間直火で炊き上げることで米一粒一粒に魚介やチキン、野菜などの凝縮したスープが浸透し、じっくりと丁寧に仕上げた「“本物”のパエリア」を味わうことができます。“本物” のパエリアを求めハリウッドスターやサッカー選手達からも支持されるほどの人気店です。
XIRINGUITO はスペイン語で“海の家” を意味し、その意味の通り開放感のある店内にて大人気のパエリアをはじめ、クリスピーなパンの上に、スペイン産イベリコ豚の生ハムをたっぷりとのせ、崩しながら食べる「エアバッグ」をはじめ、ガーリックの濃厚な味わいと、少し辛いブラバソースをかけたフライドポテト「パタータスブラバス」、新鮮な魚介類を使ったアルコールによく合うアペタイザーが充実いたします。 インテリアは本国のロケーションやデザインテイストである”海の家”的マリンテイストをベースにしつつも、都市型の店舗としてアーバンで上質な要素を加えアップデート。ネイビーと白大理石の上品なコントラストの中にポイントで差し込まれる様々なブルーやハンドメイド感のあるスタイリング、エスクリバならではの賑やかで親しみのあるアーバンマリンテイストな空間でお食事をお楽しみいただけます。
XIRINGUITO Escribà opened in 1992 Barcelona, Spain and have been loved by the locals for 25 years being known as the seafood restaurant that serve Barcelona’ s best paella.
The paella is cooked with paella pan under open fire for 17 minutes which allow each rice to absorb the umami flavor of their original broth. Each paella is cooked slowly and carefully bringing up the full of flavors of the “real paella”. XIRINGUITO Escribà’ s paella have been receiving many fans from around the world including Hollywood celebrities and star soccer players.
XIRINGUITO, means "beachside house" in Spanish. Various appetizers which well match alcoholic drinks such as "Airbag" -crispy bread topped with Spanish Iberian ham-, "Patatas Bravas" -fried potatoes seasoned with garlics and spicy bravas sauce, and dishes prepared with fresh seafood are served in this open space. Interior designs are inspired from the "beachside house" location in Barcelona with urban refined elements added in. Elegant navy and white marbles with various blue and handmade-like decorations, creating a vibrant space with urban marine taste.
Message form Owner
and Executive Chef
スペイン・バルセロナ生まれ。
バルセロナでオリンピックが開催された1992 年に地中海沿いにXIRINGUITO Escribàをオープン。オープンして以来、地元の人々や、観光客に愛され続けている。
XIRINGUITO Escribà や、ビーチクラブ Guingeta Escribàの他、モダンスペイン料理店La Picanteriaのオーナーも務めている。また、ジョアン エスクリバは、エスクリバのオーナーシェフであり、ショコラティエでもある。
Born in Barcelona, Spain
Joan is the chef-owner of XIRINGUITO Escribà as well as a chocolatier. In 1992, the year of the Olympics in Barcelona, Joan opened the XIRINGUITO Escribà on the beach. Since they opened its door, the restaurant has been loved by the locals and tourists. He is also the owner of the beach club house, Guingeta Escribà and his upcoming restaurant, La Picanteria.
ACCESS
WELLCOME TO
XIRINGUITO Escribà Osaka
- ADDRESS
- 〒530-0001
大阪市北区梅田3-2-123 イノゲート大阪内 バルチカ03エキウエ 3階
3F, BARCHICA 03 EKIUE, INOGATE OSAKA, 3-2-123 Umeda, Kita-ku, Osaka
Google Maps - OPEN
- 11:00-23:00(FOOD L.O 22:00 / DRINK L.O 22:30)
- TEL
- 06-6690-8195
- SHEET
- 82席
CONTACT
お問い合わせは下記の入力フォームから必要事項をご入力の上、お問い合わせください。
なお、お問い合わせいただいてからお返事にお時間いただく場合がございますのであらかじめご了承ください。
※こちらのお問合せフォームからはご予約は承っておりません。
ご予約をご希望される場合は店舗まで直接お電話頂くか右上のRESERVATIONをご利用下さいませ。
For inquiries please fill out the necessary information in the form below.
We will reply to your inquiry as soon as possible.
We do not accept reservation via inquiry form.
Please call us on 03-5468-6300 or visit our online reservation page.
※は必須項目になります。
Required information※